Klassisk glassfrysare, där det är möjligt att tillverka glass (gelato) samt sorbet. Samtliga modeller som visas nedtill har en gemensam nämnare och det är att samtliga har EN CYLINDER, där glassen tillverkas. Nedan presenteras 3 olika linjer som du kan läsa mer om under fliken VALMAR TEKNIK.

TT-lineg
Quick-line
M-line

De olika glassfrysarna som presenteras nedtill är rangordnade efter produktionskapacitet, från den lilla bordsmodellen EASY 3 TTi som man kan fylla med 3 kg glass-mix till den absolut största på marknaden SNOWY 27 TTi där det är möjligt att fylla cylindern med otroliga 27 kg glassmix, ca 35 liter färdigproducerad glass.

Värt att nämna är även att det finns två typer av glassfrysare; Horisontell glassfrysare samt vertikal glassfrysare. Med en horisontell så är cylindern framtill, medan en vertikal är toppmatad.

Har man en klassisk glassfrysare så finns det två alternativ att producera glass. Alternativ 1 är KALL BAS som inte kräver någon annan utrustning än själva glassfrysaren. Alternativ 2 (vilket är det mest ”vanliga”) är VARM BAS där en pastörisator är nödvändigt.

Arbetar man med VARM BAS (med pastörisator) så finns det vissa fördelar såsom EFFEKTIVITET, då man tillverkar all bas på en och samma gång i jämförelse med kall bas. Samtliga ingredienser placeras i pastörisatorn, man trycker på en knapp och resten hanterar pastörisatorn.

Denna effektivitet innebär en enorm tidsbesparing. En annan viktig aspekt är alltid garanterad OPTIMAL HYGIEN, då en pastörisator kräver mindre hantering av råvaror i jämförelse med ”kall bas” tillverkning. Dessutom får man en bättre GLASSBAS eftersom det under själva pastöriseringsprocessen sker en ”formering” av molekyler till en homogen glassbas STRUKTUR” (sammansättning). Alla torra produkter som man tillsätter under pastöriseringen ”smälter” och blir en del av den flytande massan, stabilisatorerna aktiveras och fett molekylerna mikroniserar, vilket innebär att du som glasstillverkare bereder en homogen glassbas och har då dom bästa förutsättningarna för att din slutprodukt skall bli av högsta kvalitet.

En pastöriserad glassbas innebär också en ”STABILARE” glass i själva glasskantinen som placeras i glassdisken. Kort & gott; längre hållbarhet, krämigare glassbas. Att inte förringa: bättre volymökning (luft) vilket innebär att man också tjänar någon extra slant i slutändan :)

Varje modell nedtill är beskriven detaljerat när du klickar dig vidare till ditt val. Saknar du någon information, eller vill diskutera de olika modellerna, så är du mer än välkommen att ringa, eller maila oss.

Vill du komma och prova en modell eller fler för att se och smaka skillnad så står samtliga modeller uppradade i vår GLASSAKADEMI och bara väntar på att tillverka en glass med perfekt konsistens och textur med andra ord: - En perfekt krämig glass

Välkommen till vår glassakademi!

TT-line

EASY 3 TTi

EASY 3 TTi

Kapacitet:

1,0 - 3,0

kg/frysning

EASY 4 TTi

EASY 4 TTi

Kapacitet:

1,0 - 4,0

kg/frysning

SNOWY 5 TTi

SNOWY 5 TTi

Kapacitet:

1,5 - 5,5

kg/frysning

SNOWY 7 TTi

SNOWY 7 TTi

Kapacitet:

1,5 - 7,5

kg/frysning

SNOWY 12 TTi

SNOWY 12 TTi

Kapacitet:

2,0 - 12,5

kg/frysning

SNOWY 16 TTi

SNOWY 16 TTi

Kapacitet:

3,0 - 15,5

kg/frysning

SNOWY 18 TTi

SNOWY 18 TTi

Kapacitet:

3,0 - 18,0

kg/frysning

SNOWY 27 TTi

SNOWY 27 TTi

Kapacitet:

5,0 -27,0

kg/frysning

Quick-line

SIMPLY 7 QUICK

SIMPLY 7 QUICK

Kapacitet:

2,0 - 6,5

kg/frysning

SIMPLY 12 QUICK

SIMPLY 12 QUICK

Kapacitet:

3,0 - 12,0

kg/frysning

SNOWY 7 QUICK

SNOWY 7 QUICK

Kapacitet:

1,5 - 7,0

kg/frysning

SNOWY 12 QUICK

SNOWY 12 QUICK

Kapacitet:

3,0 - 12,0

kg/frysning

SNOWY 18 QUICK

SNOWY 18 QUICK

Kapacitet:

3,0 - 18,0

kg/frysning

SNOWY 27 QUICK

SNOWY 27 QUICK

Kapacitet:

5,0 - 27,0

kg/frysning

M-line

SIMPLY 5 M

SIMPLY 5 M

Kapacitet:

2,0 - 5,0

kg/frysning

SNOWY 7 M

SNOWY 7 M

Kapacitet:

2,0 - 6,5

kg/frysning

SNOWY 12 M

SNOWY 12 M

Kapacitet:

3,0-11,5

kg/frysning

SNOWY 18 M

SNOWY 18 M

Kapacitet:

3,0 - 17,5

kg/frysning